Follow

Top

Diensten

Onze diensten waarbij we de kracht van inzicht, strategie en ontwerp inzetten voor het creëren van een sterk merk. Het kenmerk van veel grote merken, producten en diensten is dat zij opvallend zijn en goed inspelen op fundamentele menselijke behoeften en verlangens. Onze gedachte achter elke nieuwe oplossing bepaalt de richting van onze collectieve toekomst, waardoor het van cruciaal belang is bewust na te blijven denken, kritisch te heroverwegen en samen te ontwerpen voor die toekomst.

Strategise

Strategise.

Een gedetailleerd plan bedenken dat je succes bijna garandeert

Wij begrijpen dat een duidelijke strategie en een solide bedrijfsmodel essentieel zijn voor het succes van elk merk. Daarom bieden we een reeks diensten aan om onze klanten te helpen effectieve strategieën en merk- en bedrijfsmodellen te ontwikkelen die aansluiten bij hun waarden en doelstellingen.

Samen maken we je ook ideale doelgroep duidelijk en benoemen deze tot topprioriteit. We concentreren ons op de merkstrategie om van kopers merkambassadeurs te maken.

Branding

Branding is het proces van het creëren van een unieke identiteit voor jouw bedrijf. Dit omvat het ontwikkelen van een naam, logo, ontwerp en boodschap die jouw bedrijf onderscheiden van anderen. Branding gaat over het creëren van een bepaalde perceptie bij jouw doelgroep, wat kan helpen om vertrouwen en loyaliteit op te bouwen bij klanten. Het uiteindelijke doel van branding is om jouw bedrijf te positioneren als de beste keuze voor jouw doelgroep.

Branding is belangrijk omdat het jouw bedrijf helpt om zich te onderscheiden van andere bedrijven in dezelfde branche. Het kan bijdragen aan de perceptie van jouw bedrijf als betrouwbaar en van hoge kwaliteit, wat de loyaliteit van klanten kan vergroten. Een sterk merk kan ook helpen om nieuwe klanten aan te trekken, omdat zij de naam en het logo van jouw bedrijf makkelijker herkennen. Uiteindelijk kan een sterk merk jouw bedrijf helpen om te groeien en te slagen in een enorm competitieve markt.

Merkstrategie

Een merkstrategie is een plan dat de richting bepaalt waarin jouw merk zich zal ontwikkelen. Het omvat alles van jouw merkbelofte en -doel tot de manier waarop je het merk in de markt zet.

Merkontwikkeling

Merkontwikkeling is het proces van het opbouwen van jouw merk vanaf het begin. Het omvat alles van het ontwikkelen van jouw merkidentiteit tot het creëren van merkrichtlijnen en het uitrollen van jouw merk naar de markt.

Merkarchetypen​

Merkarchetypen zijn een manier om jouw merk te definiëren en een persoonlijkheid te geven. Door jouw merk te associëren met een bepaald archetype, kunt je jouw doelgroep beter aanspreken en een emotionele connectie met hen opbouwen.

Merkarchitectuur

Merkarchitectuur is de manier waarop jouw merk is gestructureerd en georganiseerd. Het omvat alles van de manier waarop jouw merknaam en -logo worden gebruikt tot de manier waarop jouw merk is gepositioneerd ten opzichte van de concurrentie.

Merkbelofte

Een merkbelofte is de belofte die je doet aan jouw klanten over wat ze kunnen verwachten van jouw product of dienst. Het is een essentieel onderdeel van jouw merkstrategie en moet worden ondersteund door jouw merkdoel en -waarden.

Merkdoel

Het merkdoel is de reden waarom jouw merk bestaat. Het gaat over wat je wilt bereiken met jouw merk en wat je probeert te bereiken voor jouw klanten en de samenleving.

Surprise

Surprise.

Eruit springen en keer op keer positief blijven verrassen​

De ideale klantreis is belangrijk en het zorgt daarbij voor een goede conversie. Maar daarnaast is het van onschatbare waarde om verrassend voor de dag te komen en je best te doen om keer op keer positief te blijven verrassen.

Wij weten wat jouw klanten beweegt, hoe je ze activeert en hoe je ze verbindt aan jouw merk. Wij helpen je bij de eerste indruk, een nadere kennismaking en verrassend duurzame klantrelaties.

Identity

Merkidentiteit verwijst naar de combinatie van visuele, auditieve en andere zintuiglijke elementen die een bedrijf gebruikt om zich te onderscheiden van andere bedrijven op de markt. Het is in wezen de persoonlijkheid van het merk, bestaande uit verschillende componenten zoals de merknaam, het logo, de slogan, het kleurenpalet, de merkstem (tone of voice) en andere visuele of auditieve elementen die met het merk worden geassocieerd.

Het doel van een sterke merkidentiteit is een bedrijf of product te onderscheiden van zijn concurrenten, een uniek en herkenbaar beeld te creëren in de hoofden van de consumenten, en een gevoel van vertrouwen en geborgenheid op te bouwen bij de klanten. Een sterke merkidentiteit helpt een positieve perceptie van je bedrijf te creëren, bouwt klantentrouw op en kan zelfs een hogere prijs voor het product of de dienst opleveren.

In de huidige zeer concurrerende markt is een sterke merkidentiteit belangrijker dan ooit. Het helpt de reputatie van jouw bedrijf te vestigen en kan een belangrijke factor zijn in het succes of falen van jouw bedrijf. Bovendien kan een goed gedefinieerde merkidentiteit de marketing- en communicatiestrategie van jouw bedrijf helpen sturen, zodat alle berichtgeving consistent is en afgestemd op de waarden en visie van jouw merk.

Merkidentiteit

Merkidentiteit is de manier waarop jouw merk eruitziet en zich gedraagt. Het is de visuele en verbale taal die jouw merk gebruikt om zichzelf te presenteren aan de wereld.

Merkstem

De merkstem is de manier waarop jouw merk zich uitdrukt. Het gaat over de taal en toon die jouw merk gebruikt in communicatie met klanten en het publiek.

Merkverhaal

Het merkverhaal is het verhaal van jouw merk. Het gaat over de geschiedenis van jouw merk, de mensen erachter en de reden waarom jouw merk bestaat.

Merkberichtgeving

Merkberichtgeving gaat over de manier waarop jouw merk communiceert met jouw doelgroep. Het omvat alle vormen van communicatie, zoals persberichten, nieuwsbrieven, advertenties, sociale media-inhoud, website-inhoud en andere communicatie-uitingen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw merkberichtgeving consistent is met jouw merkstrategie, merkidentiteit en merkrichtlijnen. Goede merkberichtgeving kan helpen om jouw merk te versterken en een positief beeld van jouw merk te creëren bij jouw doelgroep.

Merkrichtlijnen

Merkrichtlijnen zijn de regels en voorschriften die bepalen hoe jouw merknaam, -logo en -stem worden gebruikt in alle communicatie. Het is belangrijk om merkrichtlijnen te hebben om consistentie en herkenbaarheid te garanderen in alle marketing- en communicatie-uitingen.

Merkmagazine

Een merkmagazine, bevat de onder andere de merkrichtlijnen en stijlgids Het is daarmee een document dat de visuele en berichtgevingselementen van de merkidentiteit van een bedrijf vastlegt. Het merkmagazine is daarnaast ontworpen om te informeren en consistentie te waarborgen in de manier waarop het merk wordt vertegenwoordigd. Het is een eerste (glossy en/of digitale) uiting van jouw merk, om zowel intern als extern, een duidelijk begrip hebben van de identiteit van het merk.

Succeed

Succeed.

Volg het plan, laat je leiden en groei door je te onderscheiden

Het succes van een merk is een georganiseerde creatieve combinatie van mensen, materialen en informatie. Deze integrale benadering zorgt ervoor dat de verschillende contactmomenten (touchpoints) met je merk als prettig worden ervaren en een succesvol resultaat biedt. Aan de hand van de samen opgestelde roadmap, weten we precies welke acties en activiteiten op de planning staan.

Succes is het logische gevolg van waarde creëren.

Progression

Progression, ook wel management of beheer, verwijst naar het voortdurende proces van het ontwikkelen, onderhouden en verbeteren van de merkidentiteit van een bedrijf om ervoor te zorgen dat het relevant, herkenbaar en concurrerend blijft op de markt. Het omvat een reeks activiteiten, waaronder de verdieping van merkstrategieën, merkpositionering, merkboodschappen, merkontwerp, merkcommunicatie en de bewaking van merkprestaties.

Het doel van merkbeheer is een sterke, positieve merkidentiteit die aanslaat bij jouw klanten door te ontwikkelen en te handhaven.  Effectief merkbeheer kan leiden tot meer klantentrouw en merkambassadeurs, een grotere naamsbekendheid en een betere merkreputatie. Het kan ook helpen jouw bedrijf nog verder te onderscheiden van je concurrenten en nieuwe (nog betere) klanten aan te trekken.

Merkbeheer is nu belangrijker dan ooit. Met zoveel bedrijven die om aandacht strijden, is doorontwikkeling naar een sterk en gedenkwaardig merk essentieel om te slagen.

Merkbeheer helpt jouw bedrijf een emotionele band met klanten op te bouwen en op basis van vertrouwen en authenticiteit te onderhouden. Het zorgt er ook voor dat alle communicatie en interacties met jouw klanten consistent en samenhangend blijft en afgestemd is op de waarden en visie van jouw merk en deze klanten.

Merkbeheer

Merkbeheer, ook wel merkmanagement, gaat over het plannen, uitvoeren en beheren van alle aspecten van jouw merk. Hier komen alle voorbereiding tot uitvoering, van merkstrategie en -ontwikkeling tot merkberichtgeving en -beheer.

Marketing

Marketing is de manier waarop je jouw merk promoot en verkoopt aan jouw doelgroep. Het omvat alles van marktonderzoek en merkpositionering tot het ontwikkelen van (digitale) marketingcampagnes en het meten en verbeteren van resultaten.

Art Direction

Art Direction is de manier waarop jouw merk visueel wordt gepresenteerd. Het omvat alles van fotografie en videoproductie tot de illustratie en andere visuele elementen die worden gebruikt in jouw marketing- en communicatie-uitingen.

Copywriting

Copywriting is het schrijven van teksten voor jouw merk, zoals advertenties, e-mails, sociale media-inhoud en website-inhoud. Goede copywriting is belangrijk om de juiste boodschap over te brengen en de betrokkenheid van het publiek te vergroten, maar ook bijvoorbeeld de klantreis te verbeteren, of de conversie van je webshop te verhogen.

Webdesign

Webdesign omvat het ontwerpen van jouw website en alle online platforms waar jouw merk aanwezig is. Het gaat over onder andere de navigatie (UI), de lay-out, de kleuren en de gebruikerservaring (UX).

Drukwerkontwerp

Drukwerkontwerp omvat het ontwerpen van alle benodigde gedrukte materialen die jouw, zoals je huisstijl elementen als visitekaartjes, briefpapier en enveloppen, maar ook bijvoorbeeld brochures, productlabels, POS materiaal, posters,  en flyers.

Sociale media

Sociale media is een belangrijk onderdeel van jouw marketingstrategie. Het gaat over het gebruik van verschillende sociale media-platforms om jouw merk te promoten, contact te leggen met nieuwe klanten en bestaande klantrelaties en jouw merkidentiteit te versterken.

Werkwijze

Mindspins hanteert, tijdens de totstandkoming van veel van haar projecten, de ontwerpmethoden en technieken uit het vakgebied Service Design. Deze werkwijze gaat over het ontwerpen voor en door mensen. In Service Design projecten wordt er door de ogen van de klant naar de organisatie gekeken zodat de ontworpen strategie perfect aansluiten bij de behoeftes en verwachtingen en bij deze van de klant.

Service Design is holistisch – door het samenbrengen van gebruikers, frontline medewerkers, managers en beleidsmakers. Het ontwerpproces creëert wenselijk oplossingen, die aan de behoeften van mensen voldoen.

Service Design is persoonlijk – de visuele nadruk van het ontwerpproces maakt het mogelijk ideeën snel en regelmatig te delen met alle betrokkenen, van managers tot front-office medewerkers en klanten. Dit resulteert in een probleemoplossend proces.

Service Design beperkt risico’s – low-cost-prototypes en -concepten kunnen worden getest en goedkoop worden verbeterd voordat grote investeringen voor de technische realisatie worden gedaan.